Maastricht: Van binnen naar Buiten leven, koken en tot rust komen

Bij dit tuinontwerp laat Buro van Rooijen zien dat de sfeer en eenheid vanuit binnen kan worden doorgetrokken naar buiten. Dat wordt onder andere gedaan door middel van een aanbouw, een buitenkeuken en een buitendouche. Dit alles wordt op een stijlvolle en moderne manier toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten materialen, waaronder IPE hout, gestort en gegoten beton, gecoat staal en karakteristieke beplanting. Kenmerkend aan dit ontwerp is de harmonie in materiaalkeuze.

Tuindesign

Door de tuin onder te verdelen in verschillende niveaus, worden er sub-ruimtes gecreëerd. Deze twee ruimtes worden onderbroken door een belijning van beton afwisselend met citroen tijm. In het verlengde daarvan heeft Buro van Rooijen een RVS buitendouche geplaatst. De zichtlijn wordt versterkt door middel van de buitenspiegel. Hierdoor zijn er meerdere functies gecreëerd binnen één ruimte. Doordat de buitenkeuken in combinatie met de verhoogde kruidentuin in een lager gedeelte is geplaatst, kan hier tot in de late uurtjes worden gezeten. Zo kunt u onder het genot van een wijntje lekker lang nagenieten van een barbecue tijdens de zomermaanden

Tuinontwerp maastricht Tuinontwerp Maastricht

Meubilair

Binnen dit ontwerp heeft Buro van Rooijen ook nagedacht over het exterieur. De tafel is een eigen ontwerp waarbij de materiaalsoorten zijn gebruikt die terugkomen in het tuinontwerp. Dit is namelijk een wit gepoedercoat tafelblad op houten kolommen. Aan weerszijden van de tafel zijn houten bankjes gecreëerd, waarvan één gemonteerd is tegen de muur en de ander geïntegreerd is in het verhoogde terras. De klant heeft zelf nog gekozen voor een fauteuil inclusief hocker in een iets afwijkende kleur en stijl, dat nog meer leven brengt in de tuin.

Tuinontwerp maastricht Tuinontwerp met buitendouche in Maastricht

Beplanting

Door contrast op te zoeken voor dit strakke tuinontwerp is er gebruik gemaakt van wildere beplanting. Een voorbeeld hiervan is het wuivende siergras die met een hoogte van maar liefst 80 centimeter de donker getinte spiegel en buitendouche omarmt. Deze lijn wordt versterkt door drie karakteristieke kurkeiken. In samenhang met de buitenkeuken is er een verhoogde kruidentuin bedacht. Door de grote diversiteit aan kruiden ontstaat er een kleurrijk en vooral geurend geheel. Deze kruidentuin is niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook praktisch te gebruiken. Op de muur gelegen aan de zuidkant van de tuin is over de volledige lengte een begeleiding van staaldraad gemaakt waarover de blauwe regen wordt begeleid.

Turning our vision into a beautiful reality

Tuinontwerp maastricht

Interesse?
Plan je afspraak

Plan jouw afspraak
arrow-right