Maastricht: Zwemmen in huid- en milieuvriendelijk water?

Kasteel de Hoogenweerth maakt het mogelijk voor haar hotelgasten in Maastricht.

In Maastricht is het een vrijwel een unicum om als hotellier een buitenzwembad te hebben. Reden voor Kasteel de Hoogenweerth om Buro van Rooijen in de armen te nemen om deze wens in vervulling te laten gaan.
Kasteel de Hoogenweerth, gelegen aan de oevers van de Maas, heeft met haar 4 hectare parktuin en omgelegen water niet alleen een unieke locatie, maar zorgt ook voor een unieke en exclusieve beleving bij haar gasten.
Door de steeds warme zomers is er meer behoefte aan verkoeling, zo ook bij het kasteel. Omdat het niet tot de mogelijkheden behoorde om de rivier de Maas bij de verkoelingsmogelijkheden te betrekken, is er besloten om voor een buitenzwembad te gaan. Er was alleen één expliciete voorwaarde; de parktuin van het kasteel haar charme absoluut niet verliezen. De natuur en het milieu staan namelijk hoog in het vaandel bij de Hoogenweerth. De plaatsing van het zwembad moest dan ook een onderdeel worden van de prachtige natuurrijke omgeving.

Kasteel De Hoogenweerth Kasteel De Hoogenweerth

Om natuur- en milieuvriendelijke redenen heeft Buro van Rooijen er voor gekozen om voor het type Urban Active van Starline te gaan. Het topklasse zwembad heeft een compact én functioneel ontwerp. Door de ingebouwde zitplaatsen leent het zwembad zich niet alleen voor het zwemplezier, maar zeer zeker ook om te relaxen, recreëren en te verkoelen. Om de natuur zoveel mogelijk in haar waarden te laten heeft van Rooijen een pure-water huid- en milieuvriendelijk watersysteem geïnstalleerd. Zwemmen in drinkwater is hierdoor mogelijk! Zo kunnen alle gasten met een gezond en groen hart genieten van verkoeling en ontspanning.

Kasteel De Hoogenweerth Kasteel De Hoogenweerth
Kasteel De Hoogenweerth Buro van Rooijen

Interesse?
Plan je afspraak

Plan jouw afspraak
arrow-right