Een wellness tuin met jacuzzi: ideeën en tips

Jacuzzi Rico Verhoeven

In onze steeds drukker wordende wereld gaan we steeds meer op zoek naar plekken om te ontspannen in eigen huis en tuin. Vroeger gingen we nog wel eens een dagje naar de spa, maar sinds corona verkiezen steeds meer mensen een wellness tuin boven een dagje buitenshuis relaxen. Een jacuzzi en/of een zwembad in de tuin kan bij de creatie van een wellness tuin een perfecte rol spelen. In deze blog geven we een aantal ideeën en tips om een wellness tuin te realiseren met een jacuzzi en zwembad.

Wat houdt een wellness tuin in?

Een gewone tuin is vooral gefocust op het dagelijkse leven. Je vindt er borders met planten en hoogstens een grasveld of terras. Een wellness tuin daarentegen is volledig gericht op pure ontspanning. In essentie draait een wellness tuin om het creëren van een ruimte waarin je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, zich kunnen ontspannen en kunnen genieten van een self-care moment middels een jacuzzi, kwaliteitsspa, buitendouches, zwembad en/of sauna.⁠ Hierdoor vind je in een wellness tuin elementen als spa’s, buitendouches, zwembaden en dergelijken.

Handige tips voor het inrichten van een wellness tuin

Het ontwerpen van jouw persoonlijke wellness tuin wordt eenvoudig met de volgende tips:

 • Strakke lijnen in de tuin zorgen voor rust ⁠
 • Eenheid binnen de kleuren zorgt voor sereniteit. ⁠
 • Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, kan ook bijdragen aan een rustige natuurlijke uitstraling.⁠
 • Bedenk welke wellness elementen je kiest. Een jacuzzi is perfect voor de wintermaanden, terwijl een zwembad een welkome verkoeling biedt in de zomer.⁠
 • Planten met veel groen zorgen voor een heerlijke ontspannen sfeer.⁠
 • Een gevoel van privacy is essentieel voor ontspanning. Strategisch geplaatste bomen kunnen de gewenste privacy bieden.⁠
 • Comfortabele zitplaatsen, zoals loungebanken, helpen bij het creëren van plekken waar je kunt ontspannen en genieten van de omgeving.
 • Goed doordachte buitenverlichting kan de tuin 's avonds transformeren en een warme en uitnodigende sfeer creëren.⁠

Om je wellness tuin in te richten, kun je ook een tuinarchitect inhuren. Lees hier meer over hoe wij jou kunnen helpen bij de inrichting van je wellness tuin.

Jacuzzi of sauna in de tuin: ideeën

Na alle tips over hoe je een wellness tuin kunt inrichten, wil je misschien nu weten hoe en waar jij je jacuzzi en/of sauna in de tuin moet plaatsen. Met deze originele ideeën realiseer jij een unieke wellness tuin met jacuzzi:

 • Een spa in de tuin die mediterrane elementen completeert.
 • Jacuzzi met open zijkanten of ingebouwd voor de moderne tuin, bekijk hier.
 • Klassieke jacuzzi voor charme en een authentieke stijl in je tuin.
 • Een jacuzzi met massagetechnieken en een ingebouwde muziek systeem zorgt voor optimale ontspanning.
 • Een spa met een Scandinavisch uiterlijk voor tuinen, waarin de natuur overheerst.
 • Een jacuzzi omringd door kunstmatig gesteente, waardoor je je waant in de bergen.
 • Met een jacuzzi onder een overkapping kun je ook genieten in de wintermaanden van je wellness tuin.
 • Meet een moderne sauna op LED en panorama dak creëer je een moderne wellness tuin, voor meer inspiratie klik hier.

Tuin met zwembad: ideeën

Als je ideeën zoekt voor een tuin met een zwembad, zijn hier enkele suggesties die je kunnen inspireren. Een zwembad kopen? Lees meer over onze kwalitatieve zwembaden. Voor een tuin met zwembad zijn dit een paar leuke ideeën:

 • Een strak, rechthoekig zwembad past goed in een moderne tuin. Denk aan minimalistische ontwerpen met een gladde betonnen of tegelafwerking en ingebouwde verlichting. Buro van Rooijen is dealer van Starline zwembaden, op deze pagina vind je alles over onze zwembaden.
 • Als je een zwembad wilt dat geschikt is voor alle leeftijden, denk dan aan een ondiep gedeelte voor kinderen, ingebouwde trappen voor gemakkelijke toegang en misschien zelfs een glijbaan of duikplank.
 • Sportliefhebber? We kunnen in je zwembad een tegenstroom zwemsysteem van EVAstream toevoegen, zodat je dagelijks in je zwembad uren kunt zwemmen tegen de stroming in. Zwemmen is natuurlijk heel goed voor je lichaam en op deze manier blijf je fit!
 • Creëer een ontspanningsruimte rondom het zwembad met comfortabele en luxe designbedden, klik hier.
 • Kleine stadstuin? Geen probleem, een zwembad voor een kleine tuin is zeker ook mogelijk. Belangrijk bij het plaatsen van een zwembad in de tuin is de positionering van het zwembad en de zichtlijnen die je daarmee creëert, zodat je zorgt voor een mooi lijnenspel en een gebalanceerde tuin.

Buro van Rooijen helpt je in het ontwerpen van jouw droomtuin, maar ook begeleiden ze je in de keuze van het juiste zwembad voor jouw tuin.

TUIN MET BUITENDOUCHE: IDEEËN

Een buitendouche draagt bij aan de uitstraling van je tuin. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, variërend van eenvoudige en functionele modellen tot meer luxueuze en decoratieve opties, bekijk hier onze buitendouches.

Een buitendouche biedt de mogelijkheid om te douchen in de open lucht, waardoor je kunt genieten van de natuurlijke omgeving. Dit kan een verfrissende en ontspannende ervaring zijn, vooral in een tuin of op een plek met veel groen.

Tijdens warme zomerse dagen is een buitendouche een praktische manier om af te koelen en jezelf op te frissen. Het kan dienen als een verkoelende pauze tijdens hete zomerdagen of het chloor af te spoelen na het zwemmen.