Steeds meer Nederlanders blijven thuis tijdens hun vakantie.

Een vakantie in eigen land suf?

Nee hoor!De staycation is helemaal hip and happening en daarom geven wij je een paar tips om een succes te maken van jouw eigen staycation.

Door de steeds warmere zomers in ons land, is het niet meer nodig om het vliegtuig te pakken om de zon en warmte op te zoeken. Enkele jaren geleden was dit niet denkbaar want Nederland had voornamelijk grijze en regenachtige zomers. De temperaturen waren prima, maar om nou lekker thuis te blijven en een plasticzwembadje op te zetten.. nou nee.

Tijden veranderen want elk jaar lijken de zomers in Nederland warmer en zonniger te worden. Ook hittegolven zijn de afgelopen twee jaar gepasseerd en het ziet er niet naar uit dat wij deze in de komende jaren nog kunnen wegdenken. Het is dus helemaal geen gekke gedachten dat steeds meer Nederlanders thuis blijven tijdens hun vakantie. Airco systemen worden tegenwoordig massaal aangeschaft en de goedkope plastic zwembadjes worden ingeruild voor grotere exemplaren. Het zijn inmiddels heuse zwembaden inclusief een pomp- en filterinstallatie.

Met de wetenschap dat de zomers in Nederland warm blijven, is er niets fijners dan optimaal te kunnen genieten in eigen tuin. Met onze zwembaden van Starline kunnen wij jou dat ultieme vakantiegevoel thuis laten beleven. Wellicht denkt je “mijn tuin is veel te klein voor een eigen zwembad”, maar daar kun je je in vergissen. Wij zijn erin gespecialiseerd om de volledige oppervlakte van een tuin te benutten en om deze ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Is een zwembad helaas toch aan de grote kant, dan zijn er andere oplossingen die wij kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, en daar heb je ook nog eens in de winter profijt van!

Een thuisvakantie is zo slecht nog niet, sterker nog, het is zo trending dat het een eigen naam heeft gekregen: staycation. Als jij dit jaar hebt besloten om lekker thuis te blijven, dan wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk ontspannen en het vakantiegevoel ervaren. Hier enkele tips zodat je na afloop van je vakantie ook echt uitgerust bent en vol nieuwe energie zit.

Tip 1. Ontbreken de puzzelboekjes, tijdschriften en romans normaal nooit in je koffer? Ook voor een staycation kun je ze gewoon aanschaffen. Niks fijners dan je gedachten te verzetten.

Tip 2. Word bewust van je eigen omgeving. Weet jij al alles over je eigen provincie? Pak de auto en trek er op uit voor een tourtje. Wedden dat je nieuwe plekken ontdekt?

Tip 3. Wanneer je op vakantie bent, eet je vaker buiten de deur. Waarom niet nu? Ook al ben je thuis, je kunt je net zo gedragen zoals op vakantie. Genieten en ontspannen staat voorop dus zoek die terrasjes en restaurantjes op!

Tip 4. Loop het VVV kantoor binnen van je eigen stad en bekijk je woonplaats eens door de ogen van een toerist. Het VVV geeft zoveel tips en ideeën aan anderen, maar heb je ze zelf al eens gedaan? Misschien zijn er wel een paar eye-openers die je nog niet wist over je eigen stad.

Tip 5. Schakel écht af van je werk. Als je thuis bent, heb je sneller te neiging om je werkmail te checken. Zeker tijdens de eerste paar dagen van je staycation als het vakantiegevoel nog op gang moet komen. Laat je laptop en werktelefoon op kantoor liggen of breng ze naar familie. Zorg er in elk geval voor dat je ze niet binnen handbereik hebt.

Genieten en ontspannen zijn een must voor elke vakantie. Het is dan ook niet zo’n gek idee dat je je vakantiegeld investeert om zo een optimale thuisvakantie te hebben. De warme nachten maak je draaglijker door de aanschaf van ventilatiesystemen en airco’s. Overdag zoek je de verkoeling in het water. Wij kunnen je helpen om dat ultieme vakantiegevoel in eigen tuin te beleven. Neem contact met ons op en wij komen graag bij je langs om de verkoel-mogelijkheden van jouw tuin te bekijken.