Zwemmen in drinkwater ! Lees het hier...

Drinkwater zwembad

De 1e echte ontwikkeling voor mensen die echt 100% chloorvrij willen zwemmen!

Als officiële dealer van Starline zwembaden zijn wij meer dan trots op het nieuwe Pure Water systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om te zwemmen in drinkwater. Wij garanderen een chloorvrije, optimale en gezonde kwaliteit van het water. Chloorvrij zwemmen is niet alleen zacht voor onze huid, uit onderzoek is eveneens gebleken dat het zeer geschikt is voor mensen met astma. Een ander bijkomend voordeel is dat het zwemwater geen enkele geur of minimale  smaak heeft waardoor je werkelijk in drinkwater zwemt.

Hoe werkt het?

Het Pure Water systeem van Starline bestaat uit een installatiesysteem met twee containers. De ene container bevat zo’n 85kg zout, de andere container is een onder watergeplaatste elektrolyse cel. (Elektrolyse is de ontbinding van een chemische stof door middel van een elektrische stroom). In de elektrolyse cel vindt een wisselwerking plaats tussen het produceren van gedesinfecteerd gas (chloorgas) en waterstofgas (natronloog). De gassen worden alleen geproduceerd wanneer dit nodig is. Hierdoor ontstaat er geen gasoverschot in het technisch- installatiesysteem en dit draagt weer bij aan de algehele veiligheid van het systeem.

Het unieke aan het Pure Water systeem is de zuivering van het water in de elektrolyse cel.  Het grote voordeel van deze techniek t.o.v. van andere elektrolyse systemen is dat de elektrolyse plaatsvindt in de Starline Pure unit zelf en dus buiten het Starline zwembad. De Ph-waarde van het water wordt continue gecorrigeerd en alle eventuele reststoffen worden in het apparaat gescheiden en afgevoerd. Deze komen daardoor niet in het zwembadwater terecht.

Enkele voordelen

  • Reiniging en desinfectie van het water uit zout i.p.v. chloor;
  • Chloorproductie en Ph-correctie vindt enkel plaats wanneer dit nodig is;
  • (drink)water zonder chloorlucht en zoutsmaak;
  • Reststoffen komen niet in het zwembadwater terecht;
  • Automatisch werkend reinigingssysteem

Belangrijk om te vermelden is dat onze reguliere zwembad-systemen die wél chloorwater hebben net zo veilig zijn. Niet alleen de systemen zelf, maar ook het zwemwater. Daarnaast is het huidige systeem ook al chloorarm ontwikkeld. Nu zijn we echter de 1e die echt drinkwater kwaliteit kunnen leveren. Ons assortiment aan producten is groot en divers zodat we iedereen kunnen bedienen in hun zwembad wensen.  Voor elke wens bieden wij een oplossing op maat. Benieuwd naar alle verschillende zwembadmogelijkheden? Kom bij ons langs en laat je inspireren in onze showroom in Maastricht of neem contact op met een van onze specialisten. Onze adviezen zijn vrijblijvend en kosteloos.

Ons doel is om jouw droom tot leven te laten komen!