Waarom je het hele jaar door profijt kunt hebben van een zwembad in je tuin.

zwembad starline

De meeste mensen komen met Buro van Rooijen in contact omdat ze graag een zwembad in hun tuin willen zodat ze tijdens de zomermaanden kunnen genieten van wat extra verkoeling. Maar waarom zou er tijdens de wintermaanden niet genoten kunnen worden van diezelfde verkoeling? Steeds vaker horen en zien wij mensen om ons heen die geregeld een koude duik nemen. Wellicht verklaar je deze mensen voor gek en zou je er zelf nooit aan beginnen, maar wij willen toch graag de positieve en gezonde effecten hiervan met jullie delen.

Al eens gehoord van Wim Hof, oftewel “the iceman’? Deze Nederlander heeft een eigen methode ontwikkeld waardoor mensen beter bestand zijn tegen de kou. Zijn manier van meditatie en dicht bij jezelf en je lichaam blijven heeft ervoor gezorgd dat hij al diverse kouderecords op zijn naam heeft gezet. Maar waarom zoeken mensen nou juist deze verkoeling op?

Laten we voorop stellen dat je je hierin zal moeten trainen. Het is onverantwoord om de eerste keer gelijk een aantal baantjes te trekken. Het is verstandig om in oktober en november meermaals per week te gaan oefenen. Je lichaam ervaart dan de verschillen in water- en luchttemperatuur. Hoe kouder het met de maanden wordt, hoe korter de uiteindelijke zwemafstand.

Zwemmen in de kou zal in eerste instantie tegen je gevoel ingaan, maar moedernatuur denkt hier toch echt anders over. Nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben enkele bijkomende voordelen voor je op een rijtje gezet?

Voordelen van het nemen van een koude duik:

  1. Door de kou gaat je hart sneller kloppen. Je zal dieper ademhalen en je bloed zal sneller door je lichaam stromen. De verbeterde bloedtoevoer naar je hersenen zorgt ervoor dat je meer alert bent en dat je je na afloop extra fit en vol energie voelt.
  2. De kou stimuleert de aanmaak van bruin vet. Bruin vet heeft als functie het warmhouden van het lichaam. Hoe meer bruin vet, hoe meer en sneller het lichaam zal verbranden en hoe gemakkelijker je overtollige kilo’s zal verliezen.
  3. Door de kou trekken je spieren en bloedvaten samen. De doorbloeding zal hierdoor gestimuleerd worden en dat zorgt weer voor een gladde en strakke huid én een betere stofwisseling.
  4. Het versterkt je weerstand. Je lichaam zal een kou-schok krijgen. Het is juist deze schok die ervoor zorgt dat je immuunsysteem wordt geprikkeld en er meer witte bloedcellen worden aangemaakt.

Een zwembad is dus niet alleen in de zomermaanden, maar zeer zeker ook in de wintermaanden te gebruiken. Nu wel overtuigd? Neem contact met ons op en wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden van een zwembad in jouw tuin te bekijken.