Wandel virtueel door je toekomstige tuin

3D tuinontwerp

Buro van Rooijen start haar projecten altijd met het uitwerken van een tuinontwerp. Nadat alle wensen en ideeën van de opdrachtgever zijn besproken, wordt er een begin gemaakt met het uittekenen van handmatige schetsen. In dit stadium worden voornamelijk de oppervlaktes en afmetingen van de buitenruimte op elkaar afgestemd. Met dit als basis ontstaan er sfeervolle handgemaakte impressies waarin concrete wensen en ideeën tot uiting zijn gekomen op papier.

[fusion_youtube id="os9yW_0i70U" alignment="" width="" height="" autoplay="false" api_params="" hide_on_mobile="small-visibility,medium-visibility,large-visibility" class="" css_id=""][/fusion_youtube]

Om haar opdrachtgevers meer gevoel te kunnen geven bij de toekomstige tuin, zet Buro van Rooijen al haar 2d ontwerpen om naar levensechte 3d tuinontwerpen. Hierdoor ontstaat er een zeer realistisch en gedetailleerd beeld. Dit werkt niet alleen voor de opdrachtgevers verhelderend, maar ook voor de vakmannen die de nieuwe tuin daadwerkelijk gaan realiseren.

Roderick: “ik vind het een van de leukste fases van het project om samen met de opdrachtgevers de 3d ontwerpen te bekijken. Alle wensen en ideeën komen als het ware tot leven omdat wij in het 3d tuinontwerp óók nadenken over alle details, verschillende producten en de diversiteit aan materialen en grondstoffen”.

Tijdens het doorspreken van de 3d ontwerpen is er nog genoeg ruimte om te experimenteren. Zo kan de feedback van de opdrachtgever relatief eenvoudig en snel verwerkt worden. Pas bij wederzijdse tevredenheid worden de verschillende tuinontwerpen omgezet naar een fotorealistische 3d video. Het lijkt zo levensecht waardoor je soms twijfelt of je kijkt naar een reeds bestaande tuin of naar een 3d video. Met een realistische blik kun je een kijkje in de toekomst nemen. Het virtual reality effect zorgt voor een optimale beleving omdat het net lijkt alsof je daadwerkelijk door je toekomstige tuin wandelt.