Wij plaatsen niet alleen uw zwembad, maar verzorgen ook de volledige afwerking.

Betonnen zwembad in tuin

Zwembaden van beton bieden een diversiteit aan afwerkingsmogelijkheden, beter gezegd het waterdicht maken van een zwembad. Onze specialisten kunnen u honderduit vertellen en inspireren over de verschillende manieren en mogelijkheden hoe wij zoiets aanpakken en welke diversiteit aan producten en materialen hier wij zoal voor kunnen gebruiken. De afwerking van een zwembad is een vak apart. Het gaat niet alleen om het vakkundig waterdicht maken of een juiste waterstroom, maar net zo belangrijk is het uiteindelijke resultaat en de look van de oplevering. Het oog wil tenslotte ook wat.

Onder het genot van een kopje koffie kunnen wij samen met u brainstormen over uw toekomstige zwembad. Om u alvast een idee te geven naar de verschillende mogelijkheden voor de afwerking van uw zwembad, hebben wij enkele opties voor u op een rijtje gezet. Hierdoor krijgt u een beeld van de verschillende zwembadafwerkingen die wij u kunnen aanbieden.

Elke manier van afwerking heeft haar eigen charmes

Folie / liner:
Foliezwembaden of linerzwembaden zijn baden waarvan de kuip wordt afgewerkt met een waterdichte PVC folie. De folie is bestand tegen Uv-straling en chloor waardoor het verkleuring en veroudering tegengaat. Het plaatsen van een liner is een vak apart. Bij een slechte plaatsing kunnen er namelijk plooien en vouwen ontstaan. De liners zijn er in veel verschillende kleuren en prints, waardoor wij altijd de gewenste look kunnen opleveren die u voor ogen heeft. Wist u dat wij ook werken met vloeibare liners?

RVS / inox:
Een inoxzwembad, beter gezegd een zwembad van roestvrijstaal, zie je tegenwoordig steeds vaker. Dit type zwembad heeft een luxueuze, unieke en moderne uitstraling. Inoxzwembaden mogen als duurzaam en energiezuinig bestempeld worden want dankzij de grote weerkaatsing met de zon, warmt het zwembadwater zichzelf nóg beter op.

Mozaïek:
Buitenlandse sferen en prachtige kunstwerken van mozaïek kunnen tot leven komen in uw eigen tuin. Van kleurrijk mozaïek, tot kleine strakke vierkante tegeltjes tot afgebroken stukjes. De diversiteit is enorm. Het is puur vakmanschap en maatwerk waardoor wij het zien als puzzelwerk op hoog niveau. Voor de afwerking van een zwembad zal er altijd gekozen worden voor glasmozaïek welke manueel tegen de zwembadranden geplaatst worden met een speciale coating. Wanneer u als zwembadeigenaar de wens heeft voor een speciaal patroon, zal dit handmatig, steentje voor steentje gelegd worden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook mozaïekvellen die het mogelijk maken om in één keer zo’n 200 steentjes te bevestigen.

Tegels:
Ook het plaatsen van tegels in uw zwembad behoort bij ons tot de mogelijkheden. Wij maken een onderscheid tussen keramische tegels en natuursteen tegels. Ons advies is om zwembadtegels en mozaïek tegels enkel toe te passen bij een binnenzwembad. Een buitenzwembad heeft te maken met periodes van vorst, waardoor er barsten in de tegels kunnen ontstaan, of nog erger, dat tegels kunnen loskomen.

Beton:
Het storten van een betonnen zwembad kan op verschillende manieren en tal van verschillende vormen en maten. Voor dit zwembad maken wij een constructie en storten deze met 100% chloorbestendig gewapende polybeton. Alle inbouwdelen worden naderhand gemonteerd en de techniek kan worden aangesloten. Het betonzwembad heeft een hele karakteristieke look en kan heel erg fraai zijn. Zowel bij een natuurlijke woning of juist een strakke moderne woning kan dit zorgen voor een fraai beeld. 

Monoblock:
Het verschil tussen een prefab polyester zwembad van Starline en een bouwkundig zwembad zit hem in het monoblock principe. Een monoblock zwembad wordt als één kant-en-klaar stuk in de fabriek van Starline geproduceerd. Daarna leveren, plaatsen en installeren wij het als één geheel in uw tuin of woning. U krijgt van ons een compleet afwerkt product waarin alle inbouwonderdelen al volledig zijn inbegrepen. Denk hierbij aan een inlooptrap, verlichting, jetstreams, leidingen en skimmers (=afvoersystemen). Alles aan het zwembad is vooraf gemonteerd waardoor de plaatsing en installatie van een préfab monoblock zwembad relatief sneller gerealiseerd is dan een bouwkundig zwembad. Doordat alles vooraf gefabriceerd en getest is, worden de wanden en bodem te aller tijden volledig vlak, recht en glad opgeleverd.

Elke manier van afwerking heeft haar eigen charmes en voor- en nadelen. Onze specialisten vinden het dan ook belangrijk om voorafgaand de verschillende mogelijkheden met u te doorlopen en u te helpen bij het maken van een goed doordachte keuze.