De 6 stappen van ons ontwerpproces

Stap 1: Inmeten & inventarisatie op locatie
We komen bij jou op locatie om je tuin digitaal in te meten. Kadastrale grenzen, kavelgrenzen, zichtlijnen, looplijnen, hoogteverschillen: we brengen alles minutieus en overzichtelijk in kaart. Ook maken we vanuit verschillende hoeken foto’s van de locatie.
Stap 2: Concept schetsontwerp
Op basis van de input en informatie uit onze kennismaking en stap 1, maakt één van onze designers een concept van het schetsontwerp. In grove lijnen wordt jouw tuin en/of zwembad geschetst. Dit eerste ontwerp bespreken we intern met het complete designteam. Indien nodig voeren we nog aanpassingen door.
Stap 3: Schetsontwerp & presentatie
Op basis van het eerste schetsontwerp maken we een aantal handgetekende sfeerimpressies, waaronder een bovenaanzicht en perspectieftekening. Tijdens een presentatie op locatie of bij ons op kantoor, lichten wij onze ontwerpen toe. Je krijgt het ontwerp mee, zodat je eventuele aanpassingen en toevoegingen kunt aangeven.
Stap 4: Definitief ontwerp
We perfectioneren het schetsontwerp op basis van jouw feedback. Zo werken we langzaam toe naar een definitief ontwerp dat minimaal aan jouw verwachtingen voldoet, maar ze bij voorkeur overtreft. Ook het definitieve ontwerp presenteren we aan jou.
Stap 5: Beplantingsplan
Is het definitief ontwerp akkoord, dan ligt er voor ons een blauwdruk waarop we al onze verdere plannen afstemmen. Eén van de eerste plannen waar we mee aan de slag gaan is het beplantingsplan. Daarin geven we aan welke bomen, planten of hagen op welke locatie moeten worden geplant.
Stap 6: Lichtplan

Een ander belangrijk plan dat we op basis van het definitieve tuinontwerp maken, is het lichtplan. Hoe en op welke plekken moet jouw nieuwe tuin verlicht worden? In het lichtplan maken we onderbouwde keuzes tussen functionele buitenverlichting en sfeerverlichting. Ook besteden we veel aandacht aan o.a. lichtrichtingen en de keuze van armaturen.

Een ultieme beleving in jouw eigen tuin