Waarom wij adviseren om te starten met een tuinontwerp

tuinarchitect weert

Investeer in een tuinontwerp en je bespaart automatisch op je verbouwings- en realisatiekosten.

De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten is het voorjaar alweer aangebroken. Zodra de lente in de lucht hangt, gaat iedereen weer nadenken over hun tuin. In de zomer wil iedereen tenslotte volop genieten van het buitenleven. Wat is het beste moment om te starten met het opknappen van een tuin en waar dient allemaal rekening mee gehouden te worden? Dit soort vragen beantwoorden wij graag. Door onze jarenlange ervaring mogen wij onszelf specialist noemen op het gebied van tuinontwerp en realisatie. De daadwerkelijke start van een nieuwe tuin begint voor ons met het maken van een tuinontwerp. We leggen graag uit waarom wij vanuit deze basis werken.

Wanneer wij starten met het uitwerken van een tuinontwerp, houden wij rekening met alle wensen, eisen en uiteraard het beschikbare budget. Onze adviezen zijn altijd eerlijk en onderbouwd vanuit onze expertise. Hierdoor weten onze opdrachtgevers op voorhand precies wat er te wachten staat. Zowel tijd-technisch als financieel.

Wist u dat Buro van Rooijen tuinontwerpen realiseert voor zowel de particuliere als de zakelijke sector?

Hoe komen ideeën en wensen daadwerkelijk tot uiting op papier? Nadat we een locatiebezoek hebben gebracht, zijn wij bekend met de afmetingen en de ligging van een tuin. Een leefstijl, specifieke wensen en behoeften zullen op voorhand uitvoering worden besproken, zodat wij deze volledig integreren in het design. Wij houden overal rekening mee. Staan de kinderen bijvoorbeeld centraal in het gezinsleven, dan zal er door ons vanuit een kindvriendelijke gedachten ontworpen worden.

Houdt iemand meer van groen, maar ontbreken de spreekwoordelijke groene vingers? Ook dit is voor ons te realiseren. Wij weten de juiste keuzes te maken als het gaat om de beplanting. Niet al te veel zin en tijd om veel bezig te zijn met het onderhoud? Ons ontwerp zal worden aangepast aan de tijdsduur die iemand wil besteden aan een tuin. Los van het onderhoud zijn wij van mening dat een tuin er het hele jaar door mooi bij moet liggen. Met onze vakkundige plantenkennis zorgen wij ervoor dat de tuin er in de winter net zo mooi bij ligt als in de zomer.

Bij volledige tevredenheid over de door ons uitgewerkte ontwerpen en schetsen, gaat Buro van Rooijen nog een stapje verder. Wij werken een levensechte visualisatie uit zodat op voorhand al een duidelijk sfeerbeeld ontstaan van de nieuwe tuin. Doordat er vanuit een ontwerp gestart wordt, zal het aanleggen van een tuin een stuk efficiënter, en dus voordelig, verlopen. Buro van Rooijen verzorgd niet alleen het ontwerp, maar ook tijdens de realisatie van een tuin blijven wij aanwezig. Wij voeren het volledige projectmanagement uit waardoor wij het eindresultaat waarborgen en onze opdrachtgevers volledig kunnen ontzorgen. Door te starten vanuit een tuinontwerp worden alle keuzes op voorhand gemaakt zodat deze niet gedurende het project gemaakt hoeven te worden. Een risico om tijdens het realisatietraject een verkeerde keuze te maken en hierdoor onnodig extra budget spenderen, is er daardoor niet. Niet alleen onze opdrachtgevers, maar ook onze vakmensen, weten door deze manier van werken op voorhand waar ze aan beginnen en met wel doel ze aan een tuin werken. Buro van Rooijen werkt tijdens de realisatie van de tuin met een eigen samengesteld bouwteam. Ondanks dat alle verschillende teamleden een eigen expertise en discipline hebben, zijn zij volledig op elkaar ingespeeld. Hierdoor garanderen wij een vakkundig en professioneel eindresultaat.

Onze visie om vanuit een tuinontwerp te starten is dus niet voor niks. Mochten er toch nog twijfels zijn om door ons een tuinontwerp te laten maken, plan dan vrijblijvend een afspraak met ons in en dan komen wij graag langs voor een kennismaking. Voor iedereen en voor elke tuin is er namelijk een oplossing.