Een zwembad in de tuin? Ideeën en tips vind je hier

zwembad tuin ideeen

Onze zomers worden steeds warmer. Vergeet Ibiza, Côte d’Azur of Marbella, creëer het mediterrane vakantiegevoel in je eigen tuin. Je hoeft immers geen grote tuin te hebben om een zwembad te kunnen plaatsen. In deze blog geven we je een aantal tips en ideeën die jij kunt gebruiken voor wanneer jij ook een zwembad in je tuin wilt laten plaatsen.

De voordelen van een luxe zwembad in de tuin

Het hebben van een luxe zwembad in de tuin biedt meerdere voordelen. Allereerst is het een goede investering voor iedereen. Een zwembad in de tuin biedt namelijk een geweldige plek om te ontspannen en plezier te hebben, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is een uitstekende manier om te genieten van quality time met familie en vrienden. Zo kunnen de (klein)kinderen regelmatig komen genieten van al het zwemplezier.

Naast de functionele voordelen voegt een zwembad ook esthetische waarde toe aan je tuin. Het kan dienen als een visueel aantrekkelijk middelpunt, vooral als het wordt omringd door een aantrekkelijke tuininrichting. Bovendien biedt een privézwembad privacy in je eigen tuin. Je kunt genieten van het water zonder de drukte en ongemakken van openbare zwembaden. Een voordeel dat niet vergeten mag worden, is dat je fit kunt worden in je eigen zwembad. Bij ons is het namelijk mogelijk om een tegenstroom zwemsysteem van EVAstream toe te voegen. Ideaal voor de echte sportliefhebber!

Mediterrane villatuin joel beukers

Moderne en strakke tuin met bijbehorend zwembad

Het is tegenwoordig een trend om je tuin strak en modern in te richten. Hierdoor zul je veel rechte lijnen in dergelijke tuinen aantreffen die goed passen bij bijvoorbeeld de exclusieve Starline zwembaden. Deze luxe, moderne zwembaden passen bijvoorbeeld perfect bij mooie, grote tegels en groene elementen. De prachtige, minimalistische vormen en eenvoud van dit merk zwembaden maakt Starline een uitstekend idee.

Naast het creëren van een moderne tuininrichting is een zwembad ook perfect voor het creëren van mediterrane tuinen, want dan waan je je pas echt in een van je favoriete vakantielanden. Een voorbeeld van een mediterrane tuin vind je bijvoorbeeld in de tuin van Joel Beukers. Tot slot zijn Starline zwembaden ook goed passend in tuinen van monumentale panden. Zie hier een prachtig voorbeeld van een Starline zwembad bij een monumentaal pand.

Ideeën voor een wellness tuin met zwembad

Als je kiest voor een complete make-over van je buitenruimte, dan is het ook leuk om naast een zwembad in de tuin andere luxueuze ideeën op te doen. Een buitendouche is bijvoorbeeld ontzettend handig om je voor en na de duik in het zwembad af te spoelen. Wanneer je een grote villa tuin hebt, dan is er vast ook ruimte om een leuke lounge ruimte te creëren, zoals een poolhouse of een luxueuze terrasoverkapping. Bekijk deze pagina eens voor interessante ideeën voor een terrasoverkapping. Of wat dacht je om na een paar baantjes te trekken volledig te ontspannen in een bijbehorende jacuzzi?

Een zwembad in een stadstuin

Luxe zwembaden zijn geschikt voor iedere tuin. Het is ook in een stadstuin een prima manier om tot rust te komen of voor vermaak te zorgen. Compacte zwembaden kunnen ook geplaatst worden in je tuin wanneer deze geen grotere formaten baden toelaat. Er zijn al zwembaden beschikbaar van 4.5 of 6 meter. Ook wanneer je een grotere tuin hebt, maar liever ruimte overhoudt voor andere elementen in je wellness tuin zoals een jacuzzi en een buitendouche, kan een compact zwembad je eigen wellness prima aanvullen.

Tuinontwerpen met zwembad

Uiteraard moeten deze ideeën op de juiste manier in de praktijk gebracht worden. Bij het maken van een tuinontwerp houdt Buro van Rooijen rekening met alle belangrijke zaken, denk aan:

  • De functie van je zwembad.
  • De plek waar je het zwembad wilt plaatsen.
  • Het seizoen waarin je het zwembad laat plaatsen.
  • Veiligheidselementen, zoals het tegengaan van slipgevaar.
  • Het budget dat je beschikbaar hebt.
  • De onderhoudskosten.

Hierin word je uiteraard volledig ontzorgd. Wij vinden het totaalplaatje belangrijk en zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij een goed gevoel krijgt bij jouw ideale tuin. Eventueel kunnen we je tijdens het proces voorzien van 3D visuals om je een inkijk te geven in wat voor een tuinontwerp wij in gedachten hebben voor jouw tuin. Laat deze totaalbeleving maar aan ons over; jij hoeft straks alleen te genieten van jouw droomzwembad.